13 Ocak 2014 Pazartesi

Dikkat ! Facebook'ta Bu Tuzaga Sakın Düsmeyin

Faturada Facebook ek ilave ücreti, kesintisi nedir ?

Teknoloji ve internet geliştikçe, bu ortamdaki tehlike ve tuzaklar da her geçen gün artmaktadır. Yeni nesil dolandırıcılık, özellikle Facebook kullanıcıları aracılığıyla farklı bir boyut kazandı. Şimdi ki dolandırıcılık numarası ise telefon faturaları üzerinden.




Bilmeden attığınız mesaj yüzünden, faturanızda 100 TL Facebook ücreti görmek istemeyenler lütfen bu konuyu iyi okuyun :)




Facebook Tuzağı Nasıl İşliyor ?

Facebook hesabınızın şifresine ulaşan bilişim korsanı (hacker), hesabınıza girdikten sonra, sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj atarak; faturalı hattı olanlara 250 dakika bedava konuşma yükleteceğini söylüyor. İşin kilit noktası tam burası: arkadaşlarınıza bedava konuşma yükleteceğini söyleyen şahıs, kendilerine gelen mesaja "evet" yazıp cevap vermelerini istiyor ve en sonunda Facebook bu kişilerin faturalı hattına 50 - 100 Tl arası bir ücret ekliyor.




Bununla da yetmiyor, dolandırıldığının farkına varan kullanıcı, gelen mesaja "iptal" yazarak cevap vermesi halinde faturalarında tekrar bir ücret kesintisi şokuyla karşılaşıyor. Bu konuda kullanıcılardan facebook ücret kesintisi yapan operatörlere yapılan şikayetler ise her geçen gün katlanıyor.




Türk halkının ücretsiz şeylere olan zaafını kullanmak isteyen bu tür dolandırıcıların tuzaklarına kesinlikle düşmeyin. Sizde önleminizi almak istiyorsanız aşağıdaki güvenli facebook şifre oluşturma adımlarını takip ediniz.

Facebook Şifresinin Çalınmaması İçin Ne Yapılmalı ?

  • Şifre oluşumu güvenliğin en önemli bölümlerinden birisidir. Şifreniz ardışık (123456789) rakam yada sadece rakamlardan oluşan bir parola olmamalıdır. Ayrıca sadece harflerden oluşan şifre de tam anlamıyla güvenli değildir.
  • Şifrenizi belirlerken; noktalama işaretleri, harf ve rakamları karışık girerek daha güvenli bir parola oluşturmaya dikkat ediniz. 
  • Eğer facebook hesabınıza internet cafe üzerinden giriş yapacak iseniz, pc'de anti-virus yazılımı olmasına dikkat ediniz. Eğer herhangi bir güvenlik programı yoksa; hesaplarınızın hacklenmesi ihtimaline karşı farklı bir internet cafeye gidebilirsiniz.
  • Kullanmış olduğunuz bilgisayarda anti-virus yazılımı haricinde güvenlik duvarınında kontrol ederek aktifleştiriniz.

Artık daha güvenli bir sisteme sahipsiniz. İlerleyen günlerde "sistem güvenliğikonusunda yeni makaleler yayınlanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Hayatın renkli anlarını ve sosyal medyanın hızlı atan nabzını hissetmeniz için açılmış; en yeni, en kaliteli ve en güvenilir haber ve paylaşımlarla benim değil SEN'in siten sosyalSEN.net
sosyalsen.blogspot.com Webutation
Bu site %100 güvenli olup, Google ve Norton Anti-virus tarafından onaylanmıştır.
Designed By Seo Blogger Templates